DIRIGENT

IMAGE

De afgelopen 20 jaar heeft Jeppe Moulijn een enorme ervaring opgebouwd als dirigent, zonder hierbij zijn jeugdig elan te verliezen. Hij dirigeerde in Nederland onder meer Holland Symfonia, het Limburgs Symfonie Orkest en het Radio Symfonie Orkest en in Duitsland het Hagen Philharmonisches Orchester en de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, in Taiwan The Evergreen Symphony Orchestra. Hij was muzikaal leider van het Nationale Ballet.

Maar vooral is Moulijn een veel geziene dirigent bij vele amateur en studentenorkesten. Hij dirigeerde onder meer het UvA studentenorkest J. Pzn. Sweelinck en het Leidse studentenorkest Collegium Musicum. Momenteel is hij vast verbonden aan het Leids studentenorkest Collegium Musicum, het Naardens Kamerorkest, het Toonkunst Orkest Leiden en het Oost Nederlands Symfonie Orkest.

Anton Bruckner – Symfonie 9 – Deel I
UVA-Orkest J.PZN Sweelinck o.l.v. Jeppe Moulijn
Voor een uitgebreid CV klik hier

COMPONIST

IMAGE

Het werk van Jeppe Moulijn laat zich omschrijven als expressief, rijk aan instrumentale kleur, gedetailleerd en toegankelijk zonder hier doelbewust naar te streven. In veel van zijn werken speelt de menselijke stem en de poezie een belangrijke rol.

Wel raakt zijn werk soms aan de actualiteit in bijvoorbeeld Musixbox, een muziekverhaal voor kinderen over een jongetje dat in zijn computerspellen onverwacht de sleutel vindt tot het openen van zijn muzikale fantasie of in Ishmal en Isaac, een koorwerk waarin het Bijbelse schisma tussen het Joodse en het Palestijnse volk aan bod komt.

Maar vooral is Moulijns werk doordesemd van zijn jarenlange ervaring als dirigent, en daarmee van een muzikale traditie van Bach tot heden. In zijn componeren is Moulijn altijd vooraleerst musicus.

Moulijn schreef diverse werken voor zang en orkest of ensemble, soloconcerten voor viool en altviool en koorwerken. Hij werkt vaak in opdracht. Zo schreef hij in 2012 het verplichte werk voor het Internationaal Vocalisten Concours te Den Bosch, en in 2017 het verplichte werk voor het Internationaal Hoorn Concours in Hilversum. Recent schreef hij zijn omvangrijkste werk tot nu toe , “Voyage to the Creation”, voor koor, bariton en orkest, een zetting van het Bijbelse scheppingsverhaal, gecombineerd met teksten uit “De Reis van de Beagle” van Darwin. De bedoeling is dat dit werk in 2019 in Leiden in Premire gaat.

Jeppe Moulijn – Et Fit Lux


Jeppe Moulijn – Vioolconcert (2006) II. Intermezzo: Andantino misterioso


Jeppe Moulijn – Ishmael en Isaac


Jeppe Moulijn – Four Sea Poems (2007) – deel 4: Aboard, at a ship’s helmVoor een uitgebreid CV klik hier

ARRANGEUR

IMAGE

Als arrangeur beweegt Jeppe Moulijn zich gemakkelijk in allerlei stijlen variërend van Heavy Metal tot kerstmuziek, en weet deze vooral goed te vertalen naar het klassieke symfonieorkest.  Hij werkte  samen met artiesten als Mathilde Santing, Spinvis, Roosbeef, Iris Kroes, Michiel Borstlap en gospelster Edwin Hawkins. Ook orkestreerde hij een rockopera met de progressieve symfonische metalband Xystus i.s.m. het Utrechts Studenten Concert.

Nog meer representatief is zijn werk op de grens van componeren en arrangeren, voor onder meer de educatieve projecten van RBO sinfonia zoals “Alice in Wonderland” en “Karel en Elegast” waarin hij traditionele liedjes verbind met een zeer kleurrijke filmische orkestmuziek in de traditie van Hollywood-componisten als John Williams of Jerry Goldsmith.


Ouverture bij het project Alice in Wonderland: 400 kinderen zingen samen met RBO sinfonia liedjes gekozen bij het verhaal van Lewis Carrol. In de ouverture (voor alleen het orkest) hoor je alvast Catootje, Greensleeves, The Camptown Races en Mitte Confitte. Feitelijk meer een eigen compositie dan een arrangement.

Cees Buddingh’s de Blauwbilgorgel, hier gekozen ter illustratie van Carrol’s rups met de waterpijp, en daarom dus zeer oosters gekruid…


Jingle Bells in een versie die associaties oproept met Korngold of John Williams, van de CD Christmas Music van violiste Charlotte Bon


De Ouverture van de Rock-opera Equilibrio van de progressieve metal band Xystus, met het Utrechts Studenten Concert.


AGENDA

CD

Bestel de CD met orkestwerken van Jeppe Moulijn uitgebracht op het label Aliud.

Op deze CD Moulijn’s Altvioolconcert, Vioolconcert “Et Fit Lux” en Four Sea Poems.

 

Francien Schatborn, altviool
Marijje van Stralen, sopraan
Joris van Rijn, viool
Peter Gijsbertsen, Tenor

Oost Nederlands Symfonie Orkest
Sweelinck Orkest
Jeppe Moulijn, dirigent

Het Brabants Orkest,

David Parry, dirigent

Als u deze CD wilt bestellen, stuur dan een e-mail naar info@jeppemoulijn.nl.

CONTACT

Formulier

Met onderstaand formulier kunt u contact met mij opnemen.

Gegevens

  • Adres : Nieuwendammerdijk 365,
    1023 BK Amsterdam

  • Telefoonnummer : +31-61234567

  • E-mail : info@jeppemoulijn.nl

  • Perskit : Download hier

  • image